Πιλοτική δοκιμή σε 12 εθελοντές για τις επιδράσεις του LSD. Σε ποια πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα κατέληξαν οι επιστήμονες
Η πρώτη μελέτη των θεραπευτικών επιδράσεων του LSD έχει δείξει θετικά αποτελέσματα στη μείωση του άγχους.
Για περισσότερα από 50 χρόνια ήταν ταμπού στον επιστημονικό κόσμο η πραγματοποίηση ερευνών πάνω στο LSD. Τώρα, αυτό το κομμένο νήμα επιστημονικής έρευνας ξανασυνδέεται, καθώς η πρώτη κλινική δοκιμή με LSD κρίθηκε θετική από θεραπευτική άποψη.
Η ελεγχόμενη πιλοτική δοκιμή έγινε σε μια μικρή ομάδα 12 ανδρών και γυναικών εθελοντών και τα σχετικά ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο ιατρικό περιοδικό "Journal of Nervous and Medical Diseases", σύμφωνα με τη βρετανική Independent.
Επικεφαλής της μελέτης ο Ελβετός ψυχίατρος Πέτερ Γκάσερ ο οποίος εξέτασε τους εθελοντές σε ένα ήσυχο χώρο μιας ιδιωτικής κλινικής κοντά στη Βέρνη. Συμμετέχοντες ήταν καρκινοπαθείς και άλλοι ασθενείς σε τελικό στάδιο.
Όσοι εθελοντές πήραν μεγάλες δόσεις LSD (200 μικρογραμμάρια), εμφάνισαν μια κατά 20% μείωση των συμπτωμάτων κατάθλιψης, χωρίς να παρουσιάσουν κάποιες σοβαρές παρενέργειες.
Όσοι πήραν μικρές δόσεις LSD (20 μικρογραμμάρια), τα συμπτώματά του άγχους τους επιδεινώθηκαν, αντί να βελτιωθούν. Όταν όμως, στη συνέχεια, και αυτοί πήραν την κανονική δόση, εμφάνισαν επίσης βελτίωση.
Όπως είπε ο Πέτερ Γκάσερ, οι όποιες παρενέργειες ήσαν ήπιες και παροδικές, καθώς δεν διήρκεσαν για πάνω από μια ημέρα, ενώ η βελτίωση της κατάθλιψης διήρκεσε τουλάχιστον ένα έτος μετά τη λήψη του LSD.
Η τελευταία φορά που είχε συμβεί κάτι ανάλογο με ασθενείς τελικού σταδίου, ήταν στις αρχές της δεκαετίας του '60, προτού το LSD κηρυχτεί παράνομο από την αμερικανική κυβέρνηση το 1966.
Το LSD συνέθεσε στο εργαστήριο του ο Ελβετός χημικός Άλμπερτ Χόφμαν το 1938, ενώ οι παραισθησιογόνες ιδιότητές του ανακαλύφθηκαν το 1943. Στη συνέχεια, κατά τη δεκαετία του '50, δοκιμάστηκε ως θεραπευτικό μέσο, ώσπου να καταντήσει διάσημο ναρκωτικό και να οδεύσει στην παρανομία και τη λήθη.
Εδώ και λίγα χρόνια, μια ομάδα ψυχιάτρων και άλλων ερευνητών έχουν αρχίσει πάλι να ασκούν πιέσεις στις αρμόδιες κρατικές Αρχές για να σταματήσει το "εμπάργκο" στις ψυχεδελικές ουσίες.
Πηγή: http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2014/03/ti-lsd.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου