Nidora

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Μάθετε τι άλλο κακό κάνει το κάπνισμα και δεν το είχαν ανακαλύψει μέχρι σήμερα


Μέχρι σήμερα όλοι γνωρίζαμε τιςεπιπτώσεις του καπνίσματος στην υγεία. Ωστόσο, ανάμεσα σ'αυτά που γνωρίζαμε ποτέ δεν είχε αναφερθεί η μερική απώλεια ακοής!
Κι όμως! Σύμφωνα με πρόσφατη βρετανική έρευνα, οι καπνιστές έχουν κατά μέσο όρο 15% μεγαλύτερη πιθανότητα να εμφανίσουν μειωμένη ακοή καθώς περνάνε τα χρόνια, σε σχέση με τους μη καπνιστές.

«Journal of the Association for Research of Otolaryngology»

Μάλιστα, το πρόβλημα αφορά ακόμη και στους παθητικούς καπνιστές. Οι ερευνητές που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό ωτορινολαρυγγολογίας «Journal of the Association for Research of Otolaryngology», σύμφωνα με την Independent, ανέλυσαν στοιχεία για περίπου 165.000 ενήλικες, 40 έως 69 ετών, οι οποίες είχαν κάνει ένα τεστ ακοής (αναγνώριση ομιλίας σε συνθήκες έντονου θορύβου).
Ως εκ τούτου, ακόμη και οι παθητικοί καπνιστές, εμφανίζουν μεγαλύτερη πιθανότητα μειωμένης ακοής. Και στις δύο περιπτώσεις -τόσο στο ενεργητικό, όσο και στο παθητικό κάπνισμα- όσο περισσότερο καπνίζει κάποιος ή όσο περισσότερο εκτίθεται στον καπνό των άλλων, τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος να εμφανίσει μειωμένη ακοή σταδιακά.
Δεν έχουν διασαφηνίσει ακόμα για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό και πώς είναι δυνατόν η ακοή να επηρεάζεται από το κάπνισμα, αλλά ενδέχεται να συμβαίνει λόγω εμπλοκής καρδιαγγειακών αιτιών.

Πηγή: http://www.med24.gr/endiaferonta/4346-mathete-ti-allo-kako-kanei-to-kapnisma-kai-den-to-eixan-anakalypsei-mexri-simera

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου