Nidora

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Απίστευτα γεγονότα...

















Ο Λευκός Οίκος ήταν αρχικά... γκρι, από το χρώμα της πέτρας που είχε κατασκευαστεί. Οι τοίχοι βάφτηκαν άσπροι για να εξαφανιστούν τα μαύρα σημάδια που είχε αφήσει ο καπνός, όταν τα καναδικά στρατεύματα έβαλαν φωτιά στο κτίριο στον πόλεμο του 1812.





















Αν το άγαλμα ενός ατόμου επάνω σε άλογο, που βρίσκεται σε κάποια πλατεία ή πάρκο, έχει και τα δύο του πόδια σηκωμένα στον αέρα, αυτό σημαίνει ότι το άτομο αυτό σκοτώθηκε σε μάχη. Αν είναι μόνο ένα πόδι σηκωμένο, τότε το άτομο αυτό πέθαινε από τα τραύματά του στη μάχη και αν όλα τα πόδια ακουμπούν το έδαφος, τότε τα αίτια θανάτου του ατόμου ήταν φυσικά.




























Κάποιες φορές ο Μπρους Λι κινούνταν τόσο γρήγορα, που έπρεπε να βάζουν το φιλμ σε αργή κίνηση για να ξεχωρίσουν τι έκανε.



















Ο αναπτήρας εφευρέθηκε νωρίτερα από τα σπίρτα.


















Το 1830 η κέτσαπ χρησιμοποιούνταν ως φάρμακο.




















Ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι ανακάλυψε το ελικόπτερο, το τανκ, τη στολή κατάδυσης και τα πρώτα είδη αεροπλάνων.

Υπάρχουν όμως και εφευρέσεις του που είναι λιγότερο γνωστές: Ήταν αυτός που ανακάλυψε το τηλεσκόπιο και όχι ο Γαλιλαίος. Υπήρξε ο πρώτος που σκέφτηκε και σχεδίασε τις αυτόματες κυκλικές πόρτες, αυτές που συναντάμε στις εισόδους των τραπεζών. Ο Ντα Βίντσι επινόησε τα αυτόματα πολεμικά όπλα και σχεδίασε ένα από τα πιο βασικά εργαλεία σ' ένα σπίτι, το ψαλίδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου