Nidora

Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Γνωρίστε 10 από τα πιο καταπληκτικά κάστρα στον κόσμο

Παρακάτω θα δείτε 10 από τα πιο μεγαλοπρεπή κάστρα που έχουν διασωθεί.

Πριν από χιλιάδες χρόνια ο κόσμος μας ήταν γεμάτος με κάστρα, βασιλιάδες, βασίλισσες, πρίγκιπες και πριγκίπισσες και σήμερα τα ακούμε μόνο σε παραμύθια. Βλέποντας μερικά από τα κάστρα εκείνης της εποχής αναρωτιέσαι πόσα λεφτά είχαν εκείνη την εποχή για να ζουν σε τόσο αριστοκρατικά κτήρια.

Ακόμα και σήμερα σε μερικές χώρες η μοναρχία εξακολουθεί να υφίσταται αλλά δεν είναι τόσο λαμπερή όσο άλλες εποχές. Αυτό που έχει απομένει από εκείνη την εποχή είναι μερικά κοσμικά κτήρια τα οποία μπορεί ο καθένας να επισκεφθεί και να δει πως ζούσαν εκείνη την εποχή.

Δείτε την λίστα με τα 10 πιο καταπληκτικά κάστρα στον κόσμο :

10. Potala Palace


Στην κορυφή του όρους Marpo Ri πάνω από 170 μέτρα ύψος βρίσκεται το Potala Palace, το μεγαλύτερο μνημειακό οικοδόμημα στο Θιβέτ. Άρχισε να χτίζεται γύρω στο 637. Είναι ένα από τα παλαιότερα κτίρια και εξακολουθεί να στέκεται εκεί χωρίς να έχει καταστραφεί κατά τη διάρκεια της εξέγερσης του Θιβέτ ενάντια στους Κινέζους το 1959.

9. Mont-Saint-Michel


Μία μικρή νησίδα στη Γαλλία στην περιοχή της Νότιας Νορμανδίας, αποτελεί ένα από τα πιο φημισμένα αξιοθέατα της χώρας, με αριθμό επισκεπτών που φτάνει κάθε χρόνο περίπου τα 3 εκατομμύρια.Το Mont Saint Michel βρίσκεται σχεδόν ένα χιλιόμετρο έξω από τη βορειοδυτική ακτή της χώρας. Το βραχώδες αυτό νησί από τον 8ο μ.Χ. αιώνα ήταν η έδρα της Μονής από την οποία πήρε και το όνομά του.

8. Κάστρο Predjamski


Αυτό το μοναδικό στον κόσμο κάστρο είναι χτισμένο σε μια σπηλιά. Βρίσκεται στη Σλοβενία και χτίστηκε εκεί γύρω στον 13ο αιώνα Το όνομά του στην τοπική γλώσσα είναι Predjamski Grad, που σημαίνει «Κάστρο στο μπροστινό μέρος του σπηλαίου.»

7. Κάστρο Neuschwanstein


Στις Άλπεις της Βαυαρίας στη Γερμανία βρίσκεται αυτό το κάστρο που έχει εμπνεύσει το παραμύθι της Ωραίας Κοιμωμένης.

6. Παλάτι Matsumoto


Χτισμένο σε μια πεδιάδα σε αντίθεση με τα υπόλοιπα που έχουμε δει μέχρι στιγμής. Αυτό το κάστρο έχει την πιο παραδοσιακή ιαπωνική αρχιτεκτονική του παρελθόντος. Λένε ότι χτίστηκε τον 17ο αιώνα.

5.Κάστρο Hunyad


Χτισμένο στη Ρουμανία αυτό το κάστρο ήταν μέρος του Πριγκιπάτου της Τρανσυλβανίας και πιστεύεται ότι είναι ο τόπος όπου Βλαντ ΙΙΙ (η ιστορική φιγούρα που εμπνεύστηκε ο Δράκουλας) φυλακίστηκε εκεί για επτά χρόνια μετά την ανατροπή του το 1942. Παρά το γεγονός ότι χτίστηκε σε γοτθικό στυλ είναι δυνατό να παρατηρήσει κανείς και μπαρόκ στοιχεία στην αρχιτεκτονική του.

4.Κάστρο Malbork


Χτισμένο στην Πρωσία είναι γνωστό και ως «Κάστρο της Θεοτόκου», δεδομένου ότι ανεγέρθηκε από μια θρησκευτική τάξη. Παρεμπιπτόντως, αυτό είναι το μεγαλύτερο από τούβλα γοτθικό κάστρο σε όλο τον κόσμο και θεωρείται επίσης και ένα κλασικό παράδειγμα ενός μεσαιωνικού κάστρου.

3. Το Παλάτι Pena


Αυτό είναι το παλαιότερο κάστρο και είναι εμπνευσμένο από τον ευρωπαϊκό ρομαντισμό. Το Pena National Palace στην Πορτογαλία βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου πάνω από την πόλη Σίντρα. Τα πρώτα βήματα του κτιρίου έγιναν κατά τη διάρκεια του 15ου αιώνα, αλλά αργότερα ανοικοδομήθηκε και έγινε δωρεά σε μοναστήρι. Όμως στα μέσα του 18ου αιώνα ένας μεγάλος σεισμός κατέστρεψε το μεγαλύτερο μέρος του παλατιού μέχρι που ξαναχτίστηκε από τον πρίγκιπα Φερδινάνδο το 1838.

2.Κάστρο Löwenburg


Κοντά στο Kassel της Γερμανίας το «Κάστρο του λιονταριού» είναι χτισμένο στο πάρκο Wilhelmshöhe. Για την κατασκευή του παλατιού χρειάστηκαν οκτώ ολόκληρα χρόνια, από το 1793 μέχρι και το 1801.

1. Το Κάστρο της Πράγας


Είναι ένα από τα μεγαλύτερα κάστρα που υπάρχουν παγκοσμίως σύμφωνα με το βιβλίο Γκίνες, είναι το μεγαλύτερο κάστρο στον αρχαίο κόσμο, αυτό το κτίριο βρίσκεται στην Πράγα και έχει ύψος περίπου 570 μέτρα και 130 μέτρα πλάτος. Σε αυτό το κτήριο οι Τσέχοι βασιλείς και πρόεδροι της Τσεχοσλοβακίας και της Τσεχικής Δημοκρατίας είχαν τα γραφεία τους.

Πηγή: perierga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου