Nidora

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Χρήσιμα, άχρηστα και... παράξενα apps!

Εφαρμογή για να... μην φοβάστε τις αράχνες, σφυρίχτρα για σκύλους, ένα κουμπί που χρονομετρά πόση ώρα μπορείτε να το κρατήσετε πατημένο (!), αλφάδι (!), κούκλα για να κάνετε... «βουντού» σε όποιον σας εκνευρίζει και ένα σωρό ακόμα περίεργα και παράξενα apps σάς περιμένουν για να τα ανακαλύψετε online.


Είναι γεγονός πως τα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα δεν θα ήταν φυσικά τόσο «έξυπνα» αν δεν είχαν τις απαραίτητες εφαρμογές που τους προσθέτουμε ανάλογα με τις επιθυμίες και τα γούστα μας. Αλλά με την πάροδο του χρόνου, οι εφαρμογές αυτές σταμάτησαν να ικανοποιούν μόνο το «χρήσιμο» της ανάγκης μας και άρχισαν να γίνονται πιο «fun» και... άχρηστες.

Που πάει να πει -για άλλη μια φορά- πως ακόμα και ο πιο «σοβαρός» μάνατζερ μπορεί κάλλιστα να έχει στο κινητό του -εκτός των άλλων- και μια εφαρμογή όπως η EMF Meter, που... μετράει πόσα φαντάσματα (!) υπάρχουν στο χώρο ή την iBeer, που μοιάζει με ποτήρι γεμάτο μπίρα και μπορείτε κιόλας να προσποιηθείτε ότι πίνετε από το ποτήρι αυτό.

Συνήθως εφαρμογές όπως οι παραπάνω είναι εντελώς δωρεάν, αλλά υπάρχουν και οι περιπτώσεις που θα πρέπει να πληρώσει κάποιος ένα συμβολικό ποσό για να τις αποκτήσει.

Και για να πάρετε μια ιδέα του τι κυκλοφορεί στο http://store.apple.com και το www.androidcentral.com/apps δείτε ενδεικτικά την παρακάτω λίστα:

* iHandy Level: Μετατρέπει το κινητό σας τηλέφωνο σε... αλφάδι. Η εικόνα του αλφαδιού εμφανίζεται στην οθόνη και εσείς, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε το τηλέφωνό σας πάνω στην επιφάνεια που θέλετε να δείτε: αν είναι ίσια και η μπίλια στο κέντρο του αλφαδιού, θα αρχίσει να κινείται ώσπου να πετύχετε την τέλεια ισορροπία!

* Dog Whistler: Είναι μια... σφυρίχτρα για να εκπαιδεύσετε τον τετράποδο φίλο σας, ή για να σπάσετε να νεύρα των δίποδων φίλων σας. Και ναι, αυτή είναι -πάνω κάτω- η επίσημη περιγραφή της εφαρμογής!

* Hold On: Το άκρον άωτον της βαρεμάρας ή αλλιώς πώς να σκοτώσετε την ώρα σας χρησιμοποιώντας το κινητό σας και ένα δάχτυλο. Κρατάτε πατημένο το κόκκινο κουμπί και η εφαρμογή σάς λέει πόση ώρα τα καταφέρατε και το κρατήσατε πατημένο... Έχει και πίνακα με τους τοπ νικητές. Και το καλύτερο: πρέπει να πληρώσετε κάτι λιγότερο από ένα ευρώ για να το αποκτήσετε!

* Cleartune-Chromatic Tuner: Θέλετε να κουρδίσετε κάποιο μουσικό όργανο αλλά δεν έχετε όρεξη να πληρώσετε χορδιστή; Κανένα πρόβλημα. Με αυτή την εφαρμογή μπορείτε  να κουρδίσετε και μόνοι σας την κιθάρα σας και αρκετά ακόμα μουσικά όργανα.

* Spider in Da House: Φοβάστε τις αράχνες; Κακώς! Και για να πειστείτε για αυτό, δοκιμάστε την εφαρμογή αυτή. Εξηγεί τι «ράτσα» είναι κάθε οικιακή αράχνη, γιατί είναι απαραίτητες γενικά στον πλανήτη και γιατί δεν πρέπει να τις φοβάστε.

* EMF Meter: Θυμάστε τους ghostbusters; Ε λοιπόν αυτή είναι η εφαρμογή που σίγουρα θα είχαν στο κινητό τους. Πρόκειται για εφαρμογή που «μετράει» μαγνητικά πεδία. Και επιπλέον σας λέει πόσα φαντάσματα έχει ο χώρος που βρίσκεστε. Πάντα είναι χρήσιμο να ξέρεις με ποιους μοιράζεσαι το δωμάτιο, έτσι δεν είναι;

* Hello Cow: Σας περισσεύει κάτι λιγότερο από ένα ευρώ; Μπορείτε να φέρετε τη... φύση στο κινητό σας. Ή καλύτερα τους ήχους της φύσης. Ή για να είμαστε πιο ακριβείς, τους ήχους μιας αγελάδας. Αν για κάποιο λόγο θέλετε να πληρώσετε για να μουγκανίζει το κινητό σας, αυτή είναι η εφαρμογή για σας!

* Bubble Wrap: Αυτές οι φούσκες που κάνουν τσικ τσικ όταν σπάνε και είναι εξαιρετικά εθιστικές. Ναι, αυτές που όπου τις βρίσκουμε καθόμαστε σαν υπνωτισμένοι και τις σπάμε μέχρι να μην μείνει καμία. Ε, έγιναν και εφαρμογή για κινητό!

Τώρα που πήρατε μια πρώτη γεύση, μπορείτε να συνεχίσετε την αναζήτηση στον Ιστό. Είναι σίγουρο πως θα βρείτε «διαμάντια». Και φυσικά θα βρείτε και πολλά πολλά χρήσιμα apps που θα σας γλιτώσουν χρήματα και κόπο. Όρεξη να έχετε να ψάχνετε!

Πηγή: http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=451334

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου