Nidora

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Οι τροφές που βάζουν… φωτιά στο στομάχι σας



Σίγουρα δεν θα είναι λίγες οι φορές που αισθάνεστε το στομάχι σας να… καίει.
Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων οι καούρες δεν οφείλονται σε παθολογικά αίτια, αλλά σε αυτά που μόλις φάγαμε.

Δείτε το top 10 των τροφών που πρέπει να αποφύγετε εάν είστε επιρρεπείς στις καούρες.

Εσπεριδοειδή


Τομάτα


Σκόρδο και κρεμμύδι


Πικάντικα φαγητά


Μέντα


Τυρί


Αλκοόλ


Καφές


Σοκολάτα



Αναψυκτικά


Βέβαια όπως εξηγούν οι ειδικοί, χρειάζεται προσοχή κυρίως ως προς τις ποσότητες, το συνδυασμό με άλλες τροφές και την ώρα κατανάλωσης μέσα στην ημέρα.

Επίσης, δεν παρουσιάζουν όλοι ευαισθησία στις ίδιες τροφές κι έτσι πρέπει να ξέρουμε ποιες από τις παραπάνω να βάλουμε στη «μαύρη λίστα».

Για παράδειγμα, τα εσπεριδοειδή και η τομάτα είναι όξινες τροφές και προκαλούν καούρα ιδιαίτερα όταν καταναλώνονται με άδειο στομάχι.

Η μέντα, το αλκοόλ και η σοκολάτα χαλαρώνουν το σφιγκτήρα που βρίσκεται ανάμεσα στο στομάχι και τον οισοφάγο. Έτσι, τα οξέα παλινδρομούν στον οισοφάγο και πυροδοτούν την καούρα.

Τα λιπαρά που περιέχει το τυρί επιβραδύνουν την πέψη κι έτσι μπορεί να αναστατώσουν το στομάχι.

Βρείτε, λοιπόν, τι είναι αυτό που σας προκαλεί δυσφορία και προσπαθήστε να μειώσετε τις ποσότητες που καταναλώνετε.

Πηγή: http://www.iatrikanea.gr/2014/9086/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου