1) Σε δυο ποτήρια καυτό νερό, ρίχνουμε 4 γρ χαμομήλι και μετά από δέκα λεπτά, το σουρώνουμε πολύ προσεκτικά. Με το έγχυμα, κάνουμε εσωτερική πλύση στα μάτια μ’ ένα ειδικό ποτηράκι.
2) Κάνουμε μια βράση με φύλλα πλατανιού και με το ελαφρύ αυτό αφέψημα, κάνουμε εσωτερική πλύση στα μάτια.
3) Βράζουμε 20 γρ απ’ τον φλοιό του κορμού της καστανιάς και κάνουμε εσωτερικές πλύσεις στα μάτια. Ωφελεί τον πονόματο.
4) Μια-δυο σταγόνες λεμόνι στο κάθε μάτι, τα καθαρίζει, τους δίνει λάμψη και ωφελεί στην επιπεφυκίτιδα.
5 )Σε δυο ποτήρια καυτό νερό, ρίχνουμε 5-6 γρ Μπλυέ και τα αφήνουμε για δέκα λεπτά. Με το έγχυμα χλιαρό, κάνουμε εσωτερικές πλύσεις στα μάτια με το ειδικό ποτηράκι. Είναι θαυμάσιο για την επιπεφυκίτιδα και γενικά για τις φλογώσεις των ματιών.
6) Παίρνουμε φρέσκα φύλλα λάχανου, τα απολυμαίνουμε με μια αραιή διάλυση Λιζόλ, τα στίβουμε να βγει ο χυμός τους και μ’ αυτά κάνουμε επιθέματα στα μάτια. Πρέπει να μείνουν όλη τη νύχτα. Ωφελούν πολύ στον πονόματο.
7) Κόβουμε έναν τρυφερό βλαστό απ’ το κλήμα του αμπελιού και απ’ το χυμό που βγαίνει σα δάκρυ, στάζουμε σε κάθε μάτι από μια σταγόνα.
8) Βράζουμε 10 γρ πεντάνευρο σ’ ενάμισι ποτήρι νερό και με το αφέψημα κάνουμε χλιαρές κομπρέσες στα μάπα. Επίσης κάνουμε εσωτερικές πλύσεις. Είναι θαυμάσιο για τα κουρασμένα, τα φλογισμένα μάπα, ακόμα και για την επιπεφυκίτιδα.
9) Πιο αποτελεσμαπκό γίνεται το φάρμακο, αν κάνουμε συνδυασμό των δυο παραπάνω φυτών, του Μπλυέ και του πεντάνευρου. Μέσα στο νερό, όπου έβρασαν τα 10 γρ πεντάνευρου, αφού το βγάλουμε απ’ τη φωτιά, προσθέτουμε και 2-3 γρ Μπλυέ.
10) Βράζουμε 30 γρ δεντρολίβανο σε τρία ποτήρια νερό και πίνουμε πρωί, μεσημέρι και βράδυ. Η κούρα πρέπει να συνεχιστεί για αρκετό καιρό. Ωφελεί στα μάτια, αλλά και στην όραση που έχει εξασθενήσει, λόγω εξάντλησης του οργανισμού.
11) Το μαρούλι επίσης τονώνει την όραση. Πρέπει να τρώγεται ωμό. Οι εσωτερικές πλύσεις του ματιού με ζουμί βρασμένου μαρουλιού ωφελούν την επιπεφυκίτιδα.
12) Τα ωμά καρότα τονώνουν την όραση.
13) Οι σπόροι του ήλιου επίσης τονώνουν την όραση. Τους ξεφλουδίζουμε, τους κοπανάμε καλά και τους ανακατεύουμε με λίγο μέλι μέχρι να γίνει ένας πολτός. Απ’ τον πολτό αυτό, τρώμε μερικά κουταλάκια του γλυκού την ημέρα. Μπορούμε όμως να τρώμε τους σπόρους και σαν πασατέμπο.
Πηγή: http://enallaktikidrasi.com/2013/05/13-aples-sintages-gia-dinati-orasi/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου