Nidora

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Τα 3 συχνότερα λάθη που κάνουμε όταν διαβάζουμε τις ετικέτες των τροφίμων...



Ο έξυπνος καταναλωτής είναι επίσης υγιής και αδύνατος καταναλωτής!

Αν ξέρουμε να αποκωδικοποιούμε σωστά τις ετικέτες των τροφίμων που αγοράζουμε, θα ξέρουμε με βεβαιότητα ποια προϊόντα είναι απόλυτα ασφαλή για την υγεία μας.

Δείτε 3 παγίδες που πρέπει να αποφύγετε:

1. Αλεύρι ολικής άλεσης


Δεν είναι πάντα ένδειξη της διατροφικής αξίας ενός προϊόντος. Εάν αναφέρεται στο τέλος της λίστας των συστατικών και «συνοδεύεται» από μεγάλη ποσότητα ζάχαρης, τότε καλύτερα να αποφύγετε το εν λόγω αρτοσκεύασμα.

2. Χωρίς ζάχαρη


Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το προϊόν περιέχει 0 γραμμάρια ζάχαρης, αλλά ότι περιέχει λιγότερο από 0,5 γραμμάρια ανά μερίδα. Εάν καταναλώσουμε μεγάλη ποσότητα του προϊόντος, συνολικά η ποσότητα της ζάχαρης δεν θα είναι μηδενική.

3. Μη συμπυκνωμένος χυμός


Αυτό δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι το προϊόν περιέχει 100% φυσικό χυμό. Μπορεί να περιέχεται σιρόπι αντί για χυμό. Προσοχή στα ποσοστά και στις θερμίδες ανά μερίδα.

Πηγή: onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου