Nidora

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Δεν φαντάζεστε τι ζει μέσα στον ομφαλό μας


Πολλοί άνθρωποι έχουν μια ευαισθησία στο να τους αγγίζουν ή να τους ακουμπάνε στον ομφαλό. Άλλοι πάλι και κυρίως οι γυναίκες που διαθέτουν μια όμορφη επίπεδη κοιλιά, θεωρούν τον ομφαλό τους κομμάτι του σώματος που ασκεί ένα μυστήριο και μια γοητεία και για τον λόγο αυτό τον τρυπάνε. Η πραγματικότητα είναι πάντως ότι ο ομφαλός σε άνδρες και γυναίκες αποτελεί ένα σημείο του σώματος που παρουσιάζει ενδιαφέρον. Είναι όμως ο ομφαλός μας τόσο... καθαρός όσο πιστεύουμε; ακόμη και εάν κάνουμε μπάνιο 2 και 3 φορές τη μέρα; Διαβάστε τι βρήκαν οι επιστήμονες, ότι ζει μέσα στον ομφαλό ενός ανθρώπου. 

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι δεν εννοούμε ακριβώς μέσα στον ομφαλό, αλλά στο δέρμα όπου έχει γίνει η περίδεση και το οποίο δύσκολα, μα πολύ δύσκολα μπορεί να καθαριστεί όσο και να το πλένουμε. Την έρευνα έκαναν επιστήμονες δερματολόγοι από το πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας. Η έρευνα τους αφορούσε ολόκληρο το μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπινου σώματος, το δέρμα, αλλά όταν έφτασαν στον ομφαλό... τα έχασαν.
Διαπίστωσαν λοιπόν ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι η ιδανική για να αναπτυχθούν και να ζήσουν χιλιάδες μικρόβια και μικροοργανισμοί και η δυσκολία του να καθαριστεί το καθιστούν σαν ένα παρθένο δάσος. Η βιοποικιλότητα του ομφαλού (belly button biodiversity), τους ξάφνιασε. Ελέγχθηκαν οι περιοχές του ομφαλού σε 60 ανθρώπους κάθε ηλικίας, άνδρες και γυναίκες.

Οι επιστήμονες βρήκαν λοιπόν ότι στον ομφαλό ζουν 2.368 είδη βακτηρίων από τα οποία τα 1460, θεωρούνται σπάνια και ζουν μόνο στο συγκεκριμένο μέρος του ανθρώπινου δέρματος. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν και διάφορα παράδοξα όπως ένα βακτήριο στον ομφαλό ενός άνδρα. Το συγκεκριμένο βακτήριο έχει εντοπιστεί μόνο στα ιαπωνικά νησιά αλλά ο συγκεκριμένος άνδρας δεν είχε πάει ποτέ του στην χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.
Σε μια άλλη γυναίκα η οποία δεν είχε και την καλύτερη σχέση με το νερό βρέθηκαν “εξτρεμόφιλα” βακτήρια, δηλαδή μικροοργανισμοί που είναι απίστευτα ανθεκτικοί σε ακραίες συνθήκες όπως οι συνθήκες της ανταρκτικής.

Η έρευνα πρόκειται να επεκταθεί σε μεγαλύτερο δείγμα ανθρώπων, που θα ξεπερνά τους 1000, προκειμένου να υπάρξει μια πιο ακριβής και εμπεριστατωμένη επιστημονική μελέτη. Τα συμπεράσματα που ελπίζουν να εξάγουν από το μεγαλύτερο δείγμα θα αφορούν διάφορες παραμέτρους της ανθρώπινης ύπαρξης, όπως οι συνθήκες ζωής, η διατροφή, η υγιεινή κ.α

Πηγή: http://www.iatropedia.gr/articles/read/3584

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου