Nidora

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

«Δωρεάν αγκαλιές σε ξένους για την ειρήνη»!

Ο 29χρονος Koichi Kuwabara ταξιδεύει εδώ και τρία χρόνια στην Ασία και δίνει δωρεάν αγκαλιές σε ξένους προκειμένου κα μεταφέρει το μήνυμα της παγκόσμιας ειρήνης σε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορεί! Ο νεαρός αγκαλιάζει τυχαίους ανθρώπους στους δρόμους, τα βίντεό του έχουν ανεβαίνουν στο YouTube συγκεντρώνοντας πάνω από 1,5 εκατομμύρια προβολές, ενώ έχει επίσης πάνω από 5.300 οπαδούς στο Facebook και περίπου 3.000 στο Twitter.


Ο Koichi είναι δάσκαλος και λέει γι’ αυτή του την ενέργεια: «Θέλω να πω στα παιδιά αυτά που είδα και έμαθα από πρώτο χέρι προσφέροντας ή δωρεάν αγκαλιές σε όλο τον κόσμο!». Ξεκίνησε την περιπέτειά του τον Αύγουστο του 2011, λίγο μετά την αποφοίτησή του από το πανεπιστήμιο. Από τότε έχει δώσει «Δωρεάν αγκαλιές για την ειρήνη» σε πολλές πόλεις στην Κίνα, το Χονγκ Κονγκ, τη Νότια Κορέα και την Ταϊβάν. «Είμαστε όλοι ίσοι. Πρέπει να ζούμε ειρηνικά, χωρίς μίση και εμπάθειες μεταξύ μας. Δεν έχουμε να μοιράσουμε τίποτα και μας αξίζει μια καλύτερη ζωή χωρίς πολέμους», λέει ο ίδιος.



Πηγή: http://perierga.gr/2014/11/%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%AC%CE%BD-%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%AD%CF%82-%CF%83%CE%B5-%CE%BE%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%85%CF%82/

Διώξτε την καούρα με 7 θαυματουργές τροφές


Απαλλαγείτε από το αίσθημα καύσου στον οισοφάγο και γλιτώστε από τέτοιου είδους πεπτικές ενοχλήσεις, με 7 τροφές που καταπραΰνουν τα συμπτώματα.

Συνήθως μετά από λιπαρά, βαριά, τηγανητά και πικάντικα γεύματα, οι καούρες παραμονεύουν και μπορεί να μας χτυπήσουν… την πόρτα, προκαλώντας μας δυσφορία.

Υπάρχουν κάποιοι βασικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθούμε προκειμένου να απαλλαγούμε από αυτές, όπως να τρώμε μικρά και συχνά γεύματα, να αποφεύγουμε τις πολύ λιπαρές, πικάντικες τροφές, το αλκοόλ κ.ο.κ. Υπάρχουν, όμως, και κάποιες τροφές, οι οποίες έρχονται να σώσουν την κατάσταση.

Aloe vera: και αναπλαστική και καταπραϋντική


Ένα από τα μικρά θαύματα της φύσης, η aloe vera, εκτός όλων των άλλων ιδιοτήτων της, κάνει καλό και στο θέμα της καούρας με τα καταπραϋντικά συστατικά της. Μπορείτε να έχετε το φυτό σπίτι σας ή να την αγοράζετε από βιολογικά καταστήματα, σε μορφή χυμού, έτσι ώστε να την καταναλώνετε πιο εύκολα. Αλόη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και σε διάφορες συνταγές, αφού δρα σαν πηκτική ουσία.

Σαλάτα: η σωστή επιλογή μπορεί να βοηθήσει


Η σαλάτα κάνει καλό σε περιπτώσεις καούρας, αν και πρέπει να γνωρίζετε πως μια περιποιημένη χωριάτικη ίσως δεν ενδείκνυται, αφού η ντομάτα, το τυρί και το κρεμμύδι πρέπει να αποφεύγονται σε τέτοιες καταστάσεις. Αποφύγετε ακόμη και ντρέσινγκς που μπορεί να περιέχουν όξινα συστατικά ή πολλά λιπαρά και απολαύστε τη σαλάτα σας απλή, πράσινη, ελαφριά και υγιεινή.

Μπανάνα: χορταστική και σωτήρια


Οι μπανάνες αποτελούν ένα από τα πιο εύκολα και χορταστικά, υγιεινά σνακ και με pH 5.6 ωφελούν αρκετά αυτούς που ταλαιπωρούνται από καούρες. Επειδή, όμως, υπάρχει και περίπου 1% των περιπτώσεων που δεν βοηθούνται από αυτό το φρούτο, θα πρέπει να κάνετε ένα τεστ για να βεβαιωθείτε τι ισχύει στη δική σας περίπτωση. Γενικότερα, μην ξεχνάτε ποτέ ότι κάτι που λειτουργεί καλά σε κάποιον άλλον, σε εσάς μπορεί να έχει αντίθετα αποτελέσματα και αντίστροφα.

Καρπούζι: καταπολέμηση της καούρας με άρωμα καλοκαιριού


Το pH του αγαπημένου μας καλοκαιρινού φρούτου φτάνει στο 6.1, κάτι που αυτόματα το καθιστά ευεργετικό στην περίπτωση της καούρας. Όπως, όμως, και με τις μπανάνες, ένα μικρό ποσοστό (1-2%) δεν βλέπει βελτίωση με την κατανάλωσή του. Στην ίδια κατηγορία με το καρπούζι, ενδέχεται να σας βοηθήσει και το πεπόνι.

Μάραθος: η πράσινη λύση


Ο μάραθος φαίνεται να βελτιώνει τη στομαχική λειτουργία και με pH 6.9 αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για την καούρα. Η τραγανιστή και μοναδική του γεύση δεν θα σας ενοχλήσουν στην κατανάλωσή του και αν θέλετε, ψιλοκόψτε τον και φτιάξτε μια υγιεινή σαλάτα με σπανάκι και ρόκα ή προσθέστε τον σε πιάτα με κοτόπουλο.

Κοτόπουλο και γαλοπούλα: και κάτι σε… κρέας


Τα πουλερικά αποτελούν την πρώτη επιλογή σε δίαιτες καταπολέμησης της καούρας και καλό θα ήταν να τα βάλετε για τα καλά στη διατροφή σας. Βραστό, ψητό, στο γκριλ, αλλά ποτέ τηγανητό, το κοτόπουλο και η γαλοπούλα αποτελούν ιδανική λύση, αρκεί να τους αφαιρέσετε την πέτσα που είναι πλούσια σε λιπαρά.

Ψάρι και θαλασσινά: η ανακούφιση από τη θάλασσα


Άλλη μια σίγουρη λύση στο εν λόγω πρόβλημα, τα ψάρια και τα θαλασσινά μπορούν να σας βοηθήσουν όταν η καούρα σας ταλαιπωρεί. Και πάλι μπορείτε να τα μαγειρέψετε ψητά, στο γκριλ, σωτέ, αλλά ποτέ τηγανητά, με τις γαρίδες, τον αστακό, τα οστρακοειδή, τον τόνο κ.ά. να αποτελούν καλές επιλογές.

Πηγή: http://www.clickatlife.gr/diatrofi/story/39788/diokste-tin-kaoura-me-7-thaumatourges-trofes

Οι 7 τροφές της μακροζωίας


Tα τελευταία χρόνια, παρά τη συνεχή ενημέρωση και το βομβαρδισμό πληροφοριών που δεχόμαστε σχετικά με τις διατροφικές μας συνήθειες, ακόμη αγνοούμε -σε μεγάλο βαθμό δυστυχώς- τι ακριβώς μας προσφέρει το κάθε τρόφιμο που συνιστούν οι ειδικοί, όταν μιλάνε για «υγιεινή» ή «μεσογειακή διατροφή». Aς γνωρίσουμε, λοιπόν, καλύτερα κάποιες τροφές που θεωρούνται αναντικατάστατες, γιατί αποδεδειγμένα προστατεύουν την υγεία μας, και ας προσπαθήσουμε να τις εντάξουμε στην καθημερινή μας διατροφή, έτσι ώστε να επωφεληθούμε από τις πολύτιμες θεραπευτικές τους ιδιότητες.

1. Σκόρδο


Ασπίδα για την καρδιά και τον εγκέφαλο
Πρόκειται για μια τροφή που δυστυχώς αποφεύγεται λόγω της έντονης χαρακτηριστικής οσμής της. Aν όμως αναλογιστούμε τα οφέλη που μπορούμε να αποκομίσουμε από αυτήν, ίσως αναθεωρήσουμε τις απόψεις μας και φροντίσουμε να την εντάξουμε στη διατροφή μας. Όταν μία σκελίδα σκόρδου κοπεί σε πολλά μικρά κομματάκια, τότε αρχίζει μια χημική αντίδραση, η οποία παράγει μια ουσία που ονομάζεται αλισίνη και είναι υπεύθυνη για τη χαρακτηριστική οσμή του, αλλά και για τις περισσότερες ευεργετικές επιδράσεις του. Συστήνεται, λοιπόν, να περιμένουμε 15 λεπτά από το ξεφλούδισμα και το κόψιμο του σκόρδου μέχρι το ψήσιμό του, έτσι ώστε να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για να παραχθεί η ουσία αυτή και να ωφεληθούμε περισσότερο από τις ευεργετικές της ιδιότητες.

Διατροφική αξία
Πλούσιο σε κάλιο και βιταμίνες C και B6.
Tα 100 γρ. παρέχουν 98 θερμίδες, ενώ η μία σκελίδα (3γρ.) δίνει μόλις 3 θερμίδες.

Σε τι ωφελεί
Έχει προστατευτική δράση στην καρδιά, καθώς και στα κύτταρα του εγκεφάλου, γι’ αυτό και πιστεύεται ότι χαρίζει μακροζωία. Είναι αποτοξινωτικό, τονωτικό του οργανισμού και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Έπειτα από συστηματική χρήση, έχει την ιδιότητα να μειώνει τη χοληστερίνη, την αρτηριακή πίεση, καθώς και την πηκτικότητα του αίματος. Μια άλλη ιδιότητα του σκόρδου είναι ότι καταπολεμά τα βακτηρίδια και τους μύκητες, και κατά συνέπεια μειώνει τον κίνδυνο μολύνσεων και τροφικών δηλητηριάσεων από επικίνδυνα μικρόβια. Τέλος, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, ενδέχεται να προστατεύει από κάποιες μορφές καρκίνου, όπως ο καρκίνος του στομάχου, του παχέος εντέρου και του προστάτη. H ποσότητα σκόρδου που φαίνεται να είναι αποτελεσματική είναι το ισοδύναμο μίας σκελίδας ημερησίως ή μία ταμπλέτα σκόρδου 300 mg.

Ποιοί πρέπει να το αποφεύγουν
•Γυναίκες που θηλάζουν, γιατί προκαλεί κολικούς στο μωρό.
•Άτομα που κάνουν αντιπηκτική θεραπεία, λόγω του κινδύνου αιμορραγίας που μπορεί να προκύψει.
•Yποτασικοί, γιατί μειώνει την αρτηριακή πίεση.
•Ασθενείς του ιού του AIDS, γιατί μειώνει την αποτελεσματικότητα ορισμένων φαρμάκων.

Tip! Για να αποφύγετε την κακοσμία από την κατανάλωση του σκόρδου, μπορείτε να μασήσετε 2-3 κόκκους καφέ, μερικούς σπόρους γλυκάνισου, ένα κλωναράκι μαϊντανό ή να πιείτε λίγο σιρόπι λάιμ.

2. Πορτοκάλι


Μειώνει δραστικά υπέρταση – χοληστερίνη
Νέες έρευνες φέρνουν καθημερινά στο φως όλο και περισσότερες ευεργετικές ιδιότητες της βιταμίνης C, που είναι ταυτισμένη με το πορτοκάλι. (Άλλωστε, 1 πορτοκάλι καλύπτει ένα μεγάλο ποσοστό των ημερήσιων αναγκών του οργανισμού σε βιταμίνη C). Τα μικρά ή μέτρια, σφιχτά και βαριά πορτοκάλια είναι η καλύτερη επιλογή μας, καθώς περιέχουν μεγαλύτερη ποσότητα χυμού και είναι πιο θρεπτικά.

Διατροφική αξία
Πλούσιο σε βιταμίνη C, φυλλικό οξύ, κάλιο, σελήνιο και φυτικές ίνες.
1 πορτοκάλι δίνει 62 θερμίδες.

Σε τι ωφελεί
H κατανάλωση πορτοκαλιού δεν ανεβάζει την πίεση, όπως λανθασμένα υποστηρίζεται, αλλά τη «ρίχνει», καθώς είναι πλούσιο σε κάλιο και φτωχό σε νάτριο, συνεπώς προστατεύει από την υπέρταση. Τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθώντας τον οργανισμό να αμύνεται στο κρυολόγημα και στις ιώσεις. Επιπλέον, λόγω μεγάλης περιεκτικότητας σε βιταμίνη C, η οποία βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό, όσοι πάσχουν από σιδηροπενική αναιμία είναι καλό να πίνουν ένα χυμό πορτοκαλιού κατά τη διάρκεια ή και μετά το γεύμα τους. Λόγω των φυτικών ινών που περιέχει, έχει την ικανότητα να μειώνει τη χοληστερίνη, καθώς επίσης να προστατεύει από καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια, πιθανότατα λόγω των πολύτιμων συστατικών του, όπως το κάλιο, το φυλλικό οξύ και η βιταμίνη C.

3. Κρεμμύδι


Τονωτικό και μικροβιοκτόνο!
Άλλη μια τροφή που αποφεύγεται λόγω της έντονης χαρακτηριστικής οσμής της. Προκαλεί δάκρυα, κάτι που μπορούμε να αποφύγουμε αν το ξεφλουδίζουμε κάτω από τρεχούμενο νερό. Θεωρείται παράγοντας μακροζωίας και συνδυάζει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες. Για το λόγο αυτό, η αξία που προσφέρει στα φαγητά δεν είναι μόνο το άρωμα και η γεύση του, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, αλλά και η συμβολή του στην καταπολέμηση ασθενειών. Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι τα κρεμμύδια με την πιο έντονη καυτερή γεύση περιέχουν περισσότερες αντιοξειδωτικές ουσίες, με αποτέλεσμα η θεραπευτική τους δράση να είναι μεγαλύτερη. O καλύτερος τρόπος να καταναλώσουμε το κρεμμύδι είναι ωμό, αν και προκαλεί δυσάρεστη αναπνοή. Σε περίπτωση που θέλουμε να επωφεληθούμε από αυτό χωρίς να το φάμε, μπορούμε να το κόψουμε μέσα στη σαλάτα και αφού περιμένουμε 5 λεπτά μέχρι να αφήσει τα θρεπτικά του συστατικά στο ελαιόλαδο, να βουτήξουμε το ψωμί μας σε αυτό.

Διατροφική αξία
Πλούσιο σε βιταμίνες B, C, E, κάλιο, ασβέστιο και φυτικές ίνες.
Τα 100 γρ. παρέχουν 36 θερμίδες.

Σε τι ωφελεί
Βοηθάει στη διατήρηση της καλής λειτουργίας της καρδιάς και γενικά του
κυκλοφορικού συστήματος. Είναι ισχυρό τονωτικό, μικροβιοκτόνο και καθαριστικό των πνευμόνων. Παράλληλα, αποβάλλει τις τοξίνες από τον οργανισμό, και επιπλέον βοηθάει στην καταπολέμηση του άσθματος, των κρυωμάτων και της γρίπης.

4. Σταφύλι


Ιδανικό για την αποτοξίνωσή μας
Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα θρεπτικό φρούτο που προσφέρεται σε ποικιλία χρωμάτων και γεύσεων. Παρόλο που πολλοί θεωρούν ότι τα κόκκινα σταφύλια είναι πιο ευεργετικά για την υγεία μας, στην πραγματικότητα όλα τα είδη σταφυλιού προσφέρουν παρόμοια οφέλη. Ίσως η άποψη αυτή ξεκινάει από το γεγονός ότι το κόκκινο κρασί έχει περισσότερες ευεργετικές ιδιότητες έναντι του λευκού, κάτι που ισχύει λόγω του ότι πολλά από τα θρεπτικά συστατικά του σταφυλιού περιέχονται στη φλούδα και στο κουκούτσι του, στοιχεία που συμπεριλαμβάνονται στη ζύμωση μόνο του κόκκινου κρασιού. Το σταφύλι και τα προϊόντα που προκύπτουν από την επεξεργασία του (κρασί, σταφίδα, χυμός σταφυλιού) είναι πλούσια σε συστατικά μεγάλης θρεπτικής αξίας και ύψιστης σημασίας για τη διατροφή μας. Σε αυτό βασίζεται, άλλωστε, η σταφυλοθεραπεία, η διατροφή δηλαδή αποκλειστικά και μόνο με σταφύλι (για κάποιες ημέρες), με σκοπό κυρίως την αποτοξίνωση, το αδυνάτισμα ή ακόμα και τη θεραπεία κάποιων παθήσεων.

Διατροφική αξία
Πλούσιο σε βιταμίνη A, B, C και κάλιο.
Tα 100 γρ. σταφύλια παρέχουν 60 θερμίδες.

Σε τι ωφελεί
Aποτελεί ίσως τη βασικότερη τροφή αποτοξίνωσης του οργανισμού. Aυξάνει τη διούρηση, άρα βοηθά στην αποβολή τοξινών, και καταπολεμά την κατακράτηση υγρών. Tο έλαιο από το κουκούτσι του σταφυλιού είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα, τα οποία συντελούν στην πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων, αφού έχουν την ιδιότητα να μειώνουν τη χοληστερίνη. Eπιπλέον, έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, που εμποδίζουν τη δημιουργία και τη δράση των ελευθέρων ριζών, βοηθώντας έτσι στη διατήρηση της νεότητας. Tέλος, θεωρείται φάρμακο κατά της δυσπεψίας, της δυσκοιλιότητας και των αιμορροΐδων.

5. Mήλο


Tο ισχυρό αντιοξειδωτικό!
Καθημερινά προκύπτουν νέα στοιχεία σχετικά με τις ευεργετικές ιδιότητες του μήλου. Aπό τις 7.000 ποικιλίες μήλων που υπάρχουν στον κόσμο, καλό είναι να προτιμούμε εκείνα που ευδοκιμούν τη συγκεκριμένη εποχή που τα αγοράζουμε στο νομό όπου ζούμε ή στον πλησιέστερο νομό. Όλα τα είδη είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, αν και πιστεύεται ότι τα κόκκινα μήλα είναι πλουσιότερα σε αντιοξειδωτικές ουσίες. Συστήνεται, επίσης, να προτιμούμε μήλα χωρίς χτυπήματα και κοψίματα, ώστε να είμαστε βέβαιοι πως δεν έχουν εισχωρήσει φυτοφάρμακα στον καρπό.

Διατροφική αξία
Πλούσιο σε βιταμίνη C, βιοτίνη, κάλιο και φυτικές ίνες.
Ένα μέτριο μήλο (160 γρ.) δίνει 80 θερμίδες.

Σε τι ωφελεί
Έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Aποκαθιστά τη χαμένη ενέργεια και μειώνει την πνευματική και σωματική κούραση. Eπιπλέον, τονώνει τον οργανισμό και τον αποτοξινώνει. Πιστεύεται ότι έχει ευεργετική επίδραση στην αρτηριακή πίεση, γι’ αυτό και συστήνεται ως ενδεδειγμένο τρόφιμο σε ειδικές δίαιτες για υπερτασικούς. Θεωρείται μία από τις καλύτερες διατροφικές επιλογές για την πρόληψη της νόσου Aλτσχάιμερ, γιατί προφυλάσσει από τις κυτταρικές βλάβες που εξασθενίζουν τη μνήμη με την πάροδο του χρόνου. H φλούδα των μήλων είναι πολύ πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες και φυτικές ίνες. Oι τελευταίες συμβάλλουν στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας, στη μείωση της χοληστερίνης και στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας.

6. Γιαούρτι


Eυεργετικό για το πεπτικό
Tο γιαούρτι είναι γάλα πηγμένο και ζυμωμένο με τη βοήθεια 2 βακτηρίων. Tα βακτήρια αυτά πρέπει να είναι «ζωντανά» στο γιαούρτι καθ’ όλη τη διάρκεια έως την κατανάλωσή του, γιατί στη δράση τους οφείλονται οι ευεργετικές ιδιότητές του. Aνάλογα με τη χώρα ή την περιοχή προέλευσης, παρασκευάζεται από το γάλα διαφόρων ζώων και με διάφορες μεθόδους, με αποτέλεσμα να ποικίλλει στη γεύση και στη σύσταση, κατά συνέπεια και σε θρεπτικές ιδιότητες. Eίναι μια υγιεινή, ελαφριά, θρεπτική και ιδιαίτερα εύπεπτη τροφή, ιδανική για όλες τις ηλικίες. Mαζί με το γάλα, αποτελεί την κύρια πηγή ασβεστίου και καλό είναι να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ημερήσιας διατροφής όλων, αφού έχει μεγάλη βιολογική αξία.

Διατροφική αξία
Πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμίνες του συμπλέγματος B, A, ασβέστιο, φώσφορο, ψευδάργυρο και ιώδιο.
100 γρ. αποβουτυρωμένο γιαούρτι (0%) παρέχουν 52 θερμίδες.
100 γρ. πλήρες γιαούρτι (10%) παρέχουν 130 θερμίδες.

Σε τι ωφελεί
Aποτελεί την καλύτερη εναλλακτική λύση για τη λήψη του απαραίτητου ασβεστίου, όταν υπάρχει δυσανεξία στη λακτόζη που περιέχει το γάλα. Tα βακτήρια που περιέχει αποκαθιστούν την ισορροπία της εντερικής χλωρίδας, που είναι σημαντική για τη σωστή λειτουργία του εντέρου και την αποφυγή γαστρεντερικών προβλημάτων. Όσοι τρώνε συχνά γιαούρτι, διατρέχουν σημαντικά χαμηλότερο κίνδυνο να παρουσιάσουν λοίμωξη του ουροποιητικού τους συστήματος. Iδιαίτερα ευεργετική είναι η κατανάλωση γιαουρτιού όταν ένα άτομο παίρνει αντιβιοτικά, τα οποία καταστρέφουν τη φυσική χλωρίδα του εντέρου. Bοηθάει ιδιαίτερα στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας, καθώς προσφέρει μεγάλο αίσθημα κορεσμού, δίνοντας λίγες θερμίδες. Έχει επίσης αποδειχθεί ότι δίαιτες που περιλαμβάνουν γιαούρτι είναι περισσότερο αποτελεσματικές, πιθανότατα λόγω της περιεκτικότητας ασβεστίου, το οποίο συμβάλλει στο μεταβολισμό του λίπους και στη μείωση του βάρους.

7. Mαγιά μπίρας


Mειώνει το στρες…
Eίναι μια τροφή μεγάλης διατροφικής αξίας, με υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά και αποτελεί το ιδανικότερο συμπλήρωμα διατροφής των αθλητών, των παιδιών, των ηλικιωμένων, όσων υποφέρουν από στρες και όσων ακολουθούν δίαιτα αδυνατίσματος.

Διατροφική αξία
H καλύτερη φυσική πηγή βιταμινών του συμπλέγματος B, εκτός από τη B12.
Περιέχει όλα τα αμινοξέα και είναι εξαιρετική πηγή σιδήρου, φωσφόρου και καλίου.

Σε τι ωφελεί
Συντελεί στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος και στη μείωση του στρες. Xαρίζει ενέργεια, αυξάνει την ανοχή στην κούραση και ενισχύει τους μυς. Παράλληλα, χρησιμοποιείται για την εξάλειψη της ακμής και γενικότερα για τη βελτίωση του δέρματος, ενώ επίσης δυναμώνει τα μαλλιά και τα νύχια. Pυθμίζει το μεταβολισμό και συγκεκριμένα είναι εξαιρετικά σημαντική για το μεταβολισμό των πρωτεϊνών και του λίπους, γι’ αυτό και συστήνεται σεόλους όσοι επιθυμούν να αδυνατίσουν.

Προσοχή
Kαλό είναι να μη χρησιμοποιείται για διάστημα μεγαλύτερο των 3 μηνών. Kαταναλώνεται έπειτα από τα γεύματα ή αν ακολουθείται δίαιτα μισή ώρα πριν.
Nα την αποφεύγουν:
Άτομα που υποφέρουν από εντερικές παθήσεις και γυναίκες σε ενδιαφέρουσα.

Πηγή: http://enallaktikidrasi.com/2013/05/oi-7-trofes-tis-makrozoias/

15 πρωτότυποι τρόποι για να… ανανεώσετε το χώρο σας!

Έχουμε όλοι κάποια ιδέα για το πώς θα θέλαμε να είναι το σπίτι των ονείρων μας. Αυτό είναι σίγουρο. Καμία σημασία δεν έχει βέβαια το τι θα είναι ακριβώς αυτό που θα κάνει το σπίτι των ονείρων μας μοναδικό. Έξυπνες βελτιώσεις, προσθήκες ευφάνταστες, δημιουργικές ιδέες στο σχεδιασμό επίπλων και διάφορες άλλες επεμβάσεις που κάνουν τη διαφορά σε ένα δωμάτιο, σε ένα γραφείο ακόμα και σε ένα τραπέζι, οι προτάσεις που θα δείτε στη συνέχεια όχι μόνο θα αλλάξουν την εμφάνιση του χώρου σας αλλά θα σας κάνουν κιόλας να αισθανθείτε πολύ καλύτερα.

1. Ενυδρείο στο κεφαλάρι του κρεβατιού!


2. Φωτιστικό οροφής που δημιουργεί σκιές δέντρων στους τοίχους!


3. Πισίνα… μέσα-έξω!


4. Τραπέζι με καθίσματα-κούνιες.


5. Γραφείο με άμμο στη βάση για τα πόδια!


6. Τσουλήθρα δίπλα στην εσωτερική σκάλα.


7. Μπάνιο με διαφανές γυαλί στο έδαφος.


8. Πόρτα-πινγκ-πονγκ!


9. Διάφανη μπανιέρα!


10. «Κήπος» με βότανα και αρωματικά στην κουζίνα!


11. Σκάλα-βιβλιοθήκη!


12. Πίστα σκέιτμπορντ στο σαλόνι!


13. Τσουλήθρα στο καθιστικό!


14. Πισίνα στο μπαλκόνι!


15. Αποθηκευτικός χώρος και κελάρι στο πάτωμα!



Πηγή: http://perierga.gr/2013/09/15-%CF%84%CF%81%CF%8C%CF%80%CE%BF%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BD%CE%AD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BF%CF%8D/

Τι είναι το φαινόμενο της πεταλούδας


Τι είναι το φαινόμενο της πεταλούδας, που έχει γίνει μέχρι και ταινία, και γιατί λέγεται έτσι;
Έχει καμιά σχέση με τα πανέμορφα πολύχρωμα έντομα ή πρόκειται για κάτι τελείως διαφορετικό;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Τι είναι το Χάος
Πριν εξηγήσουμε τι είναι το φαινόμενο της πεταλούδας (στα αγγλικά butterfly effect) ας πούμε δυο λόγια για την Θεωρία του χάους.

Το «χάος» μπορεί να έχει πολλές και διαφορετικές μεταξύ τους χρήσεις.

Για παράδειγμα, άλλη η έννοια του χάους στην φιλοσοφία, άλλη στην καθομιλουμένη μας γλώσσα (π.χ. κυκλοφοριακό χάος) και άλλη στη σύγχρονη επιστήμη.

Για τους επιστήμονες ο όρος χάος ή χαοτικό σύστημα αναφέρεται σε ένα δυναμικό σύστημα το οποίο παρουσιάζει πολύ μεγάλη ευαισθησία ακόμη και σε μικρές αλλαγές των αρχικών συνθηκών του.

Η μεταβολή αυτή, είναι μεν μια φυσική διαδικασία, ωστόσο είναι απολύτως απρόβλεπτη ή τουλάχιστον δεν μπορεί να υπολογιστεί με τους νόμους της φυσικής του Νεύτωνα που μαθαίνουμε στο σχολείο.

Παραδείγματα χαοτικών συστημάτων από την καθημερινότητα μπορεί να είναι η ακανόνιστη κίνηση ενός ρευστού (π.χ. του νερού της βρύσης) ή του καπνού από το τσιγάρο.

Άλλο παράδειγμα μπορεί να είναι η κίνηση της μπίλιας σε ένα φλιπεράκι.


Αν και οι επιμέρους κινήσεις της περιγράφονται από τους νόμους της κλασικής φυσικής, η τελική της θέση είναι αδύνατον να προβλεφθεί.

Ο πατέρας της θεωρίας του Χάους


Ο πρώτος άνθρωπος που συνέλαβε την ιδέα του χάους ήταν ο αμερικανός μαθηματικός και μετέπειτα μετεωρολόγος Edward Norton Lorenz την δεκαετία του ’60.

Ο Λόρεντζ ξεκίνησε να ασχολείται με την μετεωρολογία κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας. Αργότερα αυτή έγινε και η κύρια ασχολία του, καθώς του άρεσε πολύ αυτή η δουλειά.

Αυτό που δεν του άρεσε όμως ήταν η αδυναμία μακροπρόθεσμης πρόγνωσης των καιρικών φαινομένων.

Και ενώ αρχικά όλοι οι υπολογισμοί γινόντουσαν στο χέρι, η έλευση των υπολογιστών έμελλε να αλλάξει το σκηνικό ή τουλάχιστον έτσι πίστευαν τότε.

Το ζήτημα της υπολογιστικής ακρίβειας

Ο Λόρεντζ λοιπόν έκανε τους υπολογισμούς του με τη χρήση ενός ειδικού λογισμικού για την πρόβλεψη του καιρού. Ενώ, όμως, το πρόγραμμα είχε ακρίβεια 6 δεκαδικών ψηφίων, ο Lorenz κρατούσε μόνο τα 3.

Όταν λοιπόν θέλησε να επαναλάβει ένα πείραμα, παρατήρησε ότι παρά το γεγονός ότι τα δεδομένα εισόδου ήταν τα ίδια, το αποτέλεσμα ήταν τελείως διαφορετικό!

Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε από την «Νευτώνια» φυσική μικρές αλλαγές στις αρχικές συνθήκες έχουν μικρό αντίκτυπο στο αποτέλεσμα.

Κάτι τέτοιο όμως φαινόταν πως δεν ίσχυε στην περίπτωση αυτή.

Το συμπέρασμα που έβγαλε ο Lorenz ήταν ότι οι εξισώσεις που εμπλέκονται στην πρόγνωση του καιρού ήταν χαοτικές.

Κι αυτό γιατί πολύ μικρά λάθη στις αρχικές συνθήκες (π.χ. πίεση, θερμοκρασία κλπ) πολλαπλασιάζονται καθιστώντας αδύνατη τη μακροχρόνια πρόβλεψη των καιρικών φαινομένων.

Έτσι κατέληξε σε έναν ορισμό για το χάος σύμφωνα με τον οποίο:

Χάος έχουμε όταν το παρόν καθορίζει το μέλλον, αλλά η προσέγγιση του δεν μπορεί να υπολογίσει προσεγγιστικά το μέλλον.

Πως όμως προέκυψε το όνομα «φαινόμενο της πεταλούδας»;

Γιατί λέγεται φαινόμενο της πεταλούδας;

Το σύστημα του Lorenz είναι ένα σύστημα συνήθων διαφορικών εξισώσεων (γνωστές και ως εξισώσεις Lorenz), το οποίο για δεδομένες τιμές των αρχικών παραμέτρων παρουσιάζει χαοτική συμπεριφορά.

Η επίλυση του θα δώσει ένα σετ χαοτικών λύσεων οι οποίες αν σχεδιαστούν το σχήμα που θα προκύψει, θα μοιάζει με τα φτερά μιας πεταλούδας!


Ο συνδυασμός του σχήματος της πεταλούδας του Λόρεντζ μαζί με την συμπεριφορά των χαοτικών συστημάτων οδήγησε στη δημιουργία του όρου φαινόμενο της πεταλούδας.

Ο όρος χρησιμοποιείται για να περιγράψει ότι μικρές αλλαγές στις αρχικές συνθήκες (το πέταγμα των φτερών μιας πεταλούδας στην Ασία) μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις (δημιουργία τυφώνα στη Β. Αμερική).

Στην πραγματικότητα είναι μάλλον αδύνατο να προκληθεί τυφώνας από το πέταγμα μιας πεταλούδας, εκτός και αν κουνήσει τα φτερά της σε μια πολύ συγκεκριμένη χρονική στιγμή, με συγκεκριμένες συνθήκες, κάτι που έτσι κι αλλιώς είναι αδύνατον να προβλεφθεί.

Πηγή: http://dailyarticle.gr/2014/10/25/ti-einai-to-fainomeno-tis-petaloudas/

5 Top Kitchen Tips

80χρονη παίζει πιάνο στους δρόμους της Μελβούρνης

Η 80χρονη Νάταλι Τρέιλινγκ παίζει πιάνο για τους διαβάτες των δρόμων της Μελβούρνης, σχεδόν για όλη της τη ζωή. Για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν άστεγη, πέρασε στη ζωή της πολύ δύσκολες στιγμές. Έχασε και τις δυο της κόρες σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα ενώ είδε το μονάκριβο γιο της να παλεύει για χρόνια με την κατάθλιψη.

Από μικρή η ηλικιωμένη γυναίκα έδειχνε την κλίση της προς τη μουσική. Μόλις 15 ετών κέρδισε μια υποτροφία στη Royal Academy of Music του Λονδίνου, την οποία όμως αναγκάστηκε να απορρίψει επειδή οι γονείς της δεν είχαν καθόλου χρήματα.

Παρακολουθήστε την να παίζει στους δρόμους της Μελβούρνης μια μουσική σύνθεση την οποία ξεκίνησε να γράφει όταν ήταν 13 ετών και ολοκλήρωσε μερικά χρόνια αργότερα.


Natalie: Iconic Melbourne Piano Street Performer

Πηγή: http://www.piperies.gr/posts/80xroni-paizei-piano-stoys-dromoys-tis-melboyrnis